hälso blogg

Mental träning mot ryggont.


skrivet den 19 jul av Alicia, klockan:12:56

Min naprapat tipsade mig om en bra artikel http://www.expressen.se/halsa/1.2068850/lindra-din-vark-med-ny-metod

 

Egentligen kan man ju fråga sig om metoden verkligen är så himla ny, att tänka positivt är ju egentligen en gammal sanning men hur som helst.

Känns bra att sjukvården börjar få en helhetssyn på hälsan, tidigare har det ju vart så uppdelat, fysiska åkommor ska endast åtgärdas med medikament, operationer etc.
Att ”rätt tänk” kan hjälpa även fysiska smärtor har liksom inte uppmärksammats.

 

Och just ryggont, nackbesvär etc är alldeles för vanligt och beroende på styra väldigt handikappande. Jag har i åratal genomgått träning för min nacke och mitt ryggont (har en gammal skada) metoderna har växlat mellan traditionell sjukgymnastik, rehabsim och nu det sista, en bättre inställning.

 

Och just genom att tänka positivt så höjer man sin livskvalitet enormt mycket även om det låter lite befängt, det är ju inte det att det gör mindre ont men hur man tacklar det onda påverkar iaf. Rätt träning ger bra effekt helt enkelt.
Plus att man spänner sig mindre vilket klart minskar ryggont, tänker man inte hela tiden på att det gör ont så gör det till slut inte lika ont längre.

 

Många gör ju felet att ”gräva ner sig” i sin smärta, att anpassa livet efter att det gör ont och hela tiden vara inställda på att gör jag det eller det kommer det bara göra än mer ont. Bättre att tänka somså att jag gör det som får mig att må bra och även om det skulle kännas lite så är det iaf viktigare att ha kul, att leva och känna att man lever…
Så sitt för tusan inte hemma och tyck synd om dig själv, det är inte synd om dig!!
Ut och lev livet


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed