hälso blogg

Omega-3 försäljare & dylikt


skrivet den 16 jul av Alicia, klockan:16:56

Satt och funderade igenom vilken massa konstiga jobb jag haft under årens lopp och det är en hel del underliga. Bla har jag sålt div olika kosttillskott och då mest Omega-3 ell om man så hellre vill, fiskolja.

 

Frågan är om det verkligen är så himla bra som alla föröker påstå, under vår utbildning fick vi lära oss att det botar/motverkar ungefär allt ifrån synfel till Harmageddon!!

Tja, jag är väl liiiite tvivlande till allt detta men vem vet.

 

Läste en artikel i Expressen om att Omega-3 tydligen ska kunna bota vredesutbrott och liknande hos ungar, seriöst alltså hur tusan skulle det gå till??

http://www.expressen.se/halsa/1.2064332/valdsamma-utbrott-botas-med-omega-3

 

Kan inte rå för det men jag tvivlar, kanske att de verkligen själva tror på det men då undrar jag om det inte egentligen handlar om en sorts placebo effekt snarare.

Alltså jag tvivlar inte på att det finns nyttiga effekter av en del kosttillskott men när det överdrivs så till den milda grad att det ska föreställa hjälpa på precis allt, då blir man bara skeptisk istället, vore kanske bättre att sakligt ta upp de positiva effekterna som faktiskt finns så att man tror på det och använder det som det är meningen.

 

Ett annat bra exempel på ett egentligen bra men överskattat kosttilskott är Glucosamin, precis som med fiskolja så påstås det mer eller mindre kunna lindra allt vad ledbesvär etc heter. Det är bra för lederna men botar ju självfallet inte redan trasiga leder.

 

Sen en annan sak som man ska fråga sig är vem som tillverkar kosttillskotten, det är nämligen också en milsvid skillnad mellan olika Omega-3 oljor eller Glucosamin preparat, vad betalar man för socker och olja eller just Omega-3 & Glucosamin.

 

Eftersom jag nu mer arbetar med friskvård på ett betydligt mer seriöst plan så stöter jag ofta på folk som luras av reklamen.
Så nästa gång du funderar på att köpa något, ta reda på fakta före


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed