hälso blogg

Yoga - vägen till ett inre lugn


skrivet den 29 sep av Blogger, klockan:14:27

Jag vet att ibland kan det vara riktigt stressat i vardagen. Man kan ha otroligt mycket att göra både i skolan eller på arbetet. Även andra saker runt om i vardagen kan göra oss stressiga, och av egna erfarenheter så får man motivationssvårigheter, vilket inte är särskilt bra för än själv eller för andra runt om sig. Själen och sinnet behöver ibland lugna ner sig och hitta samspel med varandra för att hitta energi till att göra vissa saker, och för att man ska kunna prestera bra. Och man blir så mycket gladare om man lyckas med detta!

Jag har hittat några väldigt enkla tips som jag gärna vill dela med mig av, för att just få sinnet och själen att slappna av:

Yoga är en av de saker som är bra för kroppen och sinnet. Yoga är sanskrit (de äldsta och bevarande indoariska språket) och betyder just förening av kropp, tanke och själ. Genom olika ställningar som har ett syfte och en speciell verkan på koppen så finner vi den balas som får oss att slappna av, och på så sätt lär vi oss att göra saker medvetet. Tillexempel att sträcka på oss, som till motsats av katten som gör det instinktivt. Yoga finns i många olika stilar och man får helt enkelt testa sig fram vad som känns bäst. För alla de olika ställningarna som finns passar inte alla. Och som nybörjare ska man helst ta en yoga lektion någonstans för att bli medveten om hur yoga fungerar och hur man ska göra för att inte göra sig illa!

Våga stanna upp i den stressiga vardagen genom att vara ute i naturen, eller umgås med personer som du älskar och gör dig glad. Våga påminna dig om att livet är en gåva som vi ska ta vara på, inte stressa igenom.

Meditation är också väldigt bra för dig. Man kan göra enkla övningar som att bara sitta och fokusera på din andning, var och hur andetaget känns i kroppen och bara fokusera på det en liten stund. Eller bara sitta och verkligen lyssna på små ljud runt omkring dig. Gör detta i ca 15 minuter om dagen, för att just pausa vardagen, och hitta lugnet i dig själv.  

 


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed